ED Bygg tecknar avtal med ICA Fastigheter Sverige AB gällande nybyggnad av ICA Maxi i Södertälje.

posted in: Uncategorized | 0

 

ED Bygg med huvudkontor i Norrköping och kontor i Stockholm tecknar avtal för nyproduktion av en ICA Maxi butik på ca 7000 m2. Till ordern kommer även en markentreprenad som omfattar 42 000 m2 handel och parkering med parkeringshus. Beställare är ICA Fastigheter Sverige AB.

– Vi är naturligtvis glada och stolta över fortsatt förtroende från ICA Fastigheter, det ger oss en bra bas framöver och ligger i linje med vår affärsplan att expandera ytterligare samt bygga mera kommersiella fastigheter, säger Johan Blumenthal VD för ED Byggs Stockholmsavdelning. 

Projektet är beläget i Moraberg i Södertälje. Det blir en handelsplats med 2 butiker samt P-däck. Det är omgående byggstart med markentreprenaden och hela projektet väntas färdigställt september 2017.

– Vi vill verka som goda ambassadörer för branschen och vara ett naturligt alternativ till de största entreprenörerna.Vi vill att medarbetarna ska växa tillsammans med bolaget. Det är ett sunt sätt och ger en stabilitet och trygghet i det vi presterar. När vi nu etablerat oss utanför Östergötland har vi lagt fokus på Södertäljeregionen, säger Anders Whass, VD ED Bygg Sverige AB

År 2016 räknar bolaget med en total orderingång om ca 900 lägenheter och flertal butiker och med en omsättning på ca 500-600 MKr.

maxi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Illustration: ICA Fastigheter Sverige AB)