ED Bygg tillsätter HR-chef

posted in: Uncategorized | 0
Vi har glädjen att genom en noggrann rekryteringsprocess anställt Fredrik Henning, 36 år, som HR-chef till ED Bygg. Fredrik kommer senast från NCC och har även en gedigen erfarenhet från personal- och HR-frågor i flera företag. Anställningen av en HR-chef blir viktig för att bygga vidare på och nå målen som ED Bygg har satt för 2017.

– Jag är mycket glad och stolt att Fredrik ansluter till ED-familjen och ser fram emot ett långt och givande samarbete. Fredrik kommer ha en nyckelroll i företaget och kommer bland annat ansvara för att få medarbetare och chefer att växa med bolaget, säger Anders Whass, VD ED Bygg.

– Jag känner mig nyfiken och inspirerad att ha fått chansen att bidra till EDs ambitiösa resa. Det roligaste med jobbet är att det i grunden handlar om något väldigt positivt, att bidra till att andra blir framgångsrika och lyckas i sina roller!, säger Fredrik Henning, HR-chef ED Bygg.

DSC_0094

Bakgrund och Ambition

Vi ber Fredrik sätta sig ner sin första dag som anställd på ED Bygg och tala om sig och sin bakgrund.

– Jag är civilekonom i grunden och hade från början ambitionen att bli revisor. Jag insåg dock tidigt att de är människorna i organisationen som intresserar mig och det finns mycket att utveckla inom HR-området, säger Fredrik i sin första intervju för ED.

Fredrik förklarar vad han upplever är viktigt i rollen som HR-chef.

 – Mycket handlar om att lyssna och förstå vad som är viktigt för både organisations och medarbetarens fortsatta utveckling. Man ska också ha förmågan att omsätta egna och andras idéer och ambitioner till konkret handling.

Vidare beskriver Fredrik vad han kommer titta på först i sin nya roll på ED.

– Självklart vill jag börja med att lyssna in och förstå det unika i ED och vad som krävs för att ta nästa steg. Men jag tror redan nu att vi behöver ha ett stort fokus på hur vi jobbar med varje medarbetares individuella utvecklingsplan. Sen ser jag också fram mot att ta arbetet med ED Academy vidare.

Avslutningsvis frågar vi Fredrik om han med en mening kan sammanfatta sin arbetsfilosofi.

– Det är genom bra insatser varje dag som du når dina mål, inte genom en riktigt bra insats då och då.

 Vi tackar Fredrik för intervjun och välkomnar honom hjärtligt till ED familjen.